Virüslere Karşı Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev temizliği yaparken hangi malzemeleri kullanmalısınız? Dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?

ev temizliği nasıl yapılır

Virüslere Karşı Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev temizliği günlük hayatta zaman ayrılması gereken önemli bir konudur. Dışarıdan evin içerisine gelen mikroplar ve günden güne evin içerisinde biriken bakteri ve tozlar temizlenmediği takdirde kişi veya kişileri hasta olmasına hatta kronik rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilir. Ev temizliği nasıl yapılır konusunda çevresel fikirlerin yanında ayrıntılı bilgiler ve ev temizliği püf noktaları gibi değinilmesi gereken konular araştırılmalıdır. 

Ev Temizliğinde Püf Noktalar

Virüslere karşı etkili ev temizliği nasıl yapılır sorusuna karşı bazı yöntemler bulunmaktadır. Duvarlar klorsuz hidrojen peroksit ile temizlenmelidir. Koku ve toksik barındırmaması ve deterjan özelliği barındırmasıyla virüse karşı etkili bir temizlik aracıdır. Ev temizliği malzemeleri sıradan gibi gözükse de virüse karşı olması gerektiğinde görüldüğü üzere farklılıklar gerektirmektedir. Çamaşır suyu kullanmadan evvel kesinlikle son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olunmalıdır. 

Çamaşırlar mümkün olduğu kadar yüksek ısıda yıkanmalıdır. Tavsiye edilen yıkama ısısı 60 derecedir. Çamaşır sepetleri hidrojen peroksit içeren malzemeler ile silinmelidir. Evde alerjik astımı ve nezlesi olan bireyler varsa kokusu olan temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Eşyaların yıkanması mümkün ise eşyanın dayanabileceği en yüksek ısıda malzemenin talimatlarına uygun biçimde yıkanması ve ardından kurutulması gerekmektedir. Klorlu çamaşır suları, eğer evde çocuk varsa kullanılmamalıdır çünkü bu kokular astımı ve nezleyi tetikleyebilir. Evde sıkça temas edilen kapı kolu, lavabo, dolap kulpları, makine kapakları, uzaktan kumandalar, düğmeler gibi noktaların yüzeyleri dezenfektan özellikli mendiller ile temizlenmelidir. Kanepe, halı gibi detayları görünmeyen nesneler dezenfektan spreyler ile yüzeyleri temizlendikten sonra temizlenmelidir. 

Küçük Detaylar

Salgın dönemlerinde bakteri ve virüslere karşı özellikle temizlemeniz gereken bazı eşyalar vardır. Bu eşyalar; bilgisayar klavyesi ve faresi, hoparlörler, televizyon uzaktan kumandası ve özellikle düğmeleri, tablet-telefon gibi sık kullanılan teknolojik aletler, banka kartları bunlara örnek gösterilebilir. Ev temizliğine her zaman dikkat edilmeli ancak bakteri ve virüslere karşı daha etkili malzemeler kullanılmalıdır. Temizlik sırasında ve sonrasında el temizleme jeli kullanarak kişisel hijyenin de önemsenmesi gerekmektedir.